top of page
ROTOR #3
SISYPHUS MACHINE

 


ROTOR #3 – Sisyphus Machine is de nieuwe fysieke mime-voorstelling van ROTOR, geïnspireerd door de lezing van Albert Camus van de Mythe van Sisyphus. Deze voorstelling is een viering van de kracht van beweging en een verbeelding van de tijdloze strijd van Sisyphus, zoals beschreven in Camus' essay.

Met precieze bewegingen nemen onze performers je mee op een reis door de wereld van Sisyphus, een man die is veroordeeld tot een eindeloze cyclus van het duwen van een rotsblok de heuvel op. In deze minimalistische performance brengen we de emotionele en fysieke uitdagingen tot leven waarmee Sisyphus wordt geconfronteerd in zijn zoektocht naar vrijheid van zijn vervloekte lot.

Als toeschouwer word je meegenomen in de wereld van Sisyphus, waar de zoektocht naar betekenis en doel centraal staat. De voorstelling is een viering van de menselijke geest en verkent de tijdloze thema's van lot, wilskracht en de constante zoektocht naar vrijheid, zoals beschreven in Camus' lezing.

Camus' ideeën over de absurditeit van het menselijk bestaan en de noodzaak om betekenis te vinden in ons leven vormen de kern van deze voorstelling. De vloeiende bewegingen en gebaren van onze performers zullen de strijd, veerkracht en wilskracht van Sisyphus op een meesterlijke manier weergeven en de toeschouwer meenemen op een reis van zelfontdekking en introspectie.

Deze voorstelling is een eerbetoon aan de kracht van fysieke expressie en de onsterfelijkheid van verhalen vertellen door middel van beweging, en een viering van de ideeën van Camus over de menselijke conditie. Vier met ons de mythe van Sisyphus en de onverslaanbare geest van de mens, zoals beschreven in Camus' lezing.

 

Credits: 

Concept & spel: Hidde Aans-Verkade en Koen van der Heijden
Productie: Rick Busscher
Scenografie: Django Walon
Muziek: Krijn Moons
Eind regie: Loes van der Pligt

Techniek: Mathisse Coornaert

Kostuum: Kevin Pieterse

Technische productie: Jurr van Diggele

Posterbeeld: Daniela Schwabe

Bouw machine: Marijn Versnel
Publiciteit: Pien Visser

 

ROTOR #3 is een productie van Veem House for Performance en Schweigman& in co-productie met Over Het IJ Festival. 

Met dank aan: Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfond, BNG Bank Theaterprijs & Jakop Ahlbom Company

 

 

Te zien

14/07/23

Over Het IJ Festival

NDSM-plein

Amsterdam

15/07/23

Over Het IJ Festival

NDSM-plein

Amsterdam

16/07/23

Over Het IJ Festival

NDSM-plein

Amsterdam

18/07/23

Over Het IJ Festival

NDSM-plein

Amsterdam

19/07/23

Over Het IJ Festival

NDSM-plein

Amsterdam

 

Geweest

Geen voorgaande speeldata

ROTOR-website.png

Alle rechten voorbehouden © ROTOR performance 

Amsterdam 2019

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page