© Koen van der Heijden

press to zoom

© Koen van der Heijden

press to zoom
1/1

Performance collectief ROTOR maakt fysieke beeldende voorstellingen die gaan over de zin en zinloosheid van het leven. In de voorstellingen worden de grenzen van het menselijk lichaam op gezocht.

 

Performance collectief ROTOR is ontstaan bij het maken van een afstudeerproject van Hidde Aans-Verkade en Koen van der Heijden op de Mimeschool. Het was het resultaat van een gedeelde fascinatie voor het opzoeken van de fysieke mogelijkheden van het menselijke lichaam; een fascinatie voor de bewondering, de magie van het vermogen het lichaam te gebruiken om je te verliezen in een fantasie; de mythe van Sisyphus.

 

In 2017 maakten ze de voorstelling The Place to Be waarvoor ze de 3Package Deal van het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten en Bureau Broedplaatsen kregen en mochten deze voorstelling toeren als onderdeel van Het Debuut van Rudolphi Producties. De basis van het collectief werd gelegd toen Rick Busscher als zakelijk leider begin 2018 zich bij het team voegde. In 2020 waren zij genomineerd voor de BNG theaterprijs tijden het Theaterfestival dat jaar. 

 

Performance collectief ROTOR is onderdeel van het talent ontwikkelingstraject van Theatergezelschap 

 

Sinds 2021 is ROTOR huismaker bij